BYGG FLISEFRI TERRASSE MED HDS

Velger du syrefaste HDS-skruer som skjules i siden av terrassebordene, kan til og med barbeinte småtasser løpe bekymringsfritt på terrassegulvet uten å risikere å få flis.

HDS - terrasse uten fliser og sprekker

Sommeren skal nytes ute. Å bygge terrasse er derfor som en investering i høyere livskvalitet for mange av oss. For å få et godt resultat er det viktig å sørge for å gjøre grunnarbeidet skikkelig. Da får du et byggverk som tåler både vær og vind – og uforglemmelige sommerkvelder i årene som kommer.

 

FORSKJELLEN LIGGER I DET DU IKKE SER

Noe av hemmeligheten når du skal legge terrasse, er å velge skruer som sørger for et flott utseende og en solid konstruksjon som gjør at den vil holde i mange år. Med HDS-systemet monterer du skruene enkelt i sidene på terrassebordene, slik at de blir skjult. Dette vil gi terrassen din en luksuriøst preg og glatt og jevn overflate. Skjult montering forhindrer også sprekker og oppflising av treverket. Har du små barn som liker å løpe og leke på terrassen, kommer du til å få ekstra stor glede av å ha et flisefritt terrassegulv!

SELVE MONTERINGEN ER OGSÅ ENKEL
Du bruker et spesialtilpasset monteringsverktøy og medfølgende bits som sørger for at de skjulte skruene festes skikkelig, samtidig som du ikke skrur for langt og ødelegger treverket. Verktøyet sørger i tillegg for at det blir lik avstand mellom terrassebordene. Avstanden er viktig fordi alt trevirke krymper og utvider seg ettersom hvor mye fuktighet det er i luften.

ESSVE-flisefri-terrasse-2018

VIKTIG Å VELGE RIKTIGE SKRUER

HDS-skruene til ESSVE anbefales spesielt til Kebony, Royalimpregnert/varmebehandlet virke, Malmfuru og sibirsk lerk. Det er tykkelsen på terrassebordet som avgjør hvilke skruer du skal bruke. Har du for eksempel valgt 28 millimeter terrassebord, skal du bruke HDS-skruer som er 60 millimeter lange.

ESSVEs HDS-skruer er syrefaste, og kan dermed brukes uansett miljø eller størrelse på terrassen. En annen fordel er at skruene tåler naturlige bevegelser i trevirket. Disse to egenskapene gjør at HDS-skruen også passer utmerket til blant annet brygger, terrasser som ligger i sjøkanten, på fjellet eller på andre værbitte steder.

Treverk påvirkes av vær og temperatur, og vil både krympe og svelle. Derfor er det viktig å ha riktig avstand mellom terrassebordene. Et godt råd er å sjekke hva terrassebordleverandøren din anbefaler for å oppnå best resultat.

For å få mest mulig glede ut av din nye terrasse denne sommeren – og i mange år fremover – lønner det seg å bruke materialer som er solide, holdbare og flotte å se på. Prikken over i-en er altså å velge skjult innfesting fra ESSVE, så slipper du i tillegg å få flis i foten.