Markus tar ikke sjansen på noe annet enn terrasseskruen ESSDECK Max

Markus Gideonsen er midt i den travleste terrassesesongen. Han jobber som tømrer i Fauskanger Bygg på Askøy utenfor Bergen sammen med 8–10 tømrerkolleger.

De jobber for det meste med boligbygging og rehabprosjekter, men akkurat nå er det høysesong for terrassebygg, og det kan fort bli flere hundre kvadratmeter terrasse i løpet av noen hektiske uker.
Da gjelder det å ha det rette verktøyet og de rette materialene. Markus og kollegene sverger til ESSDECK Max terrasseskrue. Og det er flere grunner til det, kan Markus fortelle.

Produkt: Terrasseskruen ESSDECK Max
Hvem: Markus Gideonsen
Hva: Tømrer
Hvor: Fauskanger Bygg, Askøy utenfor Bergen

«Det viktigste er selvfølgelig at vi vet vi får et pent resultat hver gang. Pent resultat betyr en fornøyd kunde, og det er det vi lever av. Hvorfor det blir så fint? Først og fremst fordi ESSDECK Max har fresespor i spissen og et ganske lite hode med riller på undersiden. Det gjør at skruen skjærer seg inn uten fare for oppsprekking og hodet drar seg fint ned uten tegn til oppflising. Det blir pent, og det blir trygt å gå barbeint på terrasser og brygger. Vi kan sette skruen lenger ut mot kant og ende uten risiko for sprekker, ja, nær kvist også, for den saks skyld.»

Du sa brygger?

«Ja, denne skruen er perfekt til sjønære byggverk. ESSDECK Max er syrefast og tåler det tøffe miljøet nær saltvann. Ikke bare nær saltvann, forresten. Vannet i et badebasseng på en terrasse er nesten like utfordrende. Og når vi bygger terrasser i kostbart, eksklusivt virke, Møre Royal for eksempel, er det bare syrefast som duger. Og så må vi jo heller ikke glemme at vestlandsklimaet er generelt utfordrende.»

 

Terrasseskruen ESSDECK Max

ESSDECK Max – det beste valget for toppskrudd terrasse. Skruen er utviklet sammen med nordiske håndverkere.

 

Flisfritt og syrefast. Noe mer?

«Vel, stålkvaliteten er jo sånn at denne skruen tåler nær sagt hva som helst. Hodet er lite, men selve skruen er ganske kraftig. Dessuten er den utstyrt med ulik gjengestigning slik at den får en enorm klemkraft. Det er jo ikke til å unngå at du får en del kuvede bord å slite med, særlig når du bygger i vanlig trykkimpregnert virke. Med ESSDECK Max tvinger du selv ganske skjeve bord på plass, bord som du ellers måtte kassert eller bare brukt deler av tidligere. Og en siste ting: Det kan jo hende at du må bytte et terrassebord eller to om noen år. Disse skruene lar seg skru ut igjen også. Uten å knekke tvers av slik billigere skruer har en tendens til å gjøre.»
 

Terrassen skal står i 20-25 år

Markus ler når vi spør om såkalte håndverkere som prøver å spare penger på å bruke billigere skruer. «De lurer både seg selv og kunden. For det første er det ikke skruene som avgjør om terrassen blir dyr eller billig. For det andre er det useriøst å bruke noe annet enn det beste på en terrasse som er ment å stå i kanskje 20 – 25 år. Hvis skruene begynner å ryke etter 10, så blir de billige skruene plutselig veldig dyre.»
Vi rekker ikke å snakke med Markus om at ESSDECK Max faktisk er utviklet i samarbeid med nordiske håndverkere, men vi føler oss rimelig sikre på at han er en av de mange som ville sagt: «Akkurat sånn ja, der har vi en terrasseskrue nøyaktig slik jeg vil ha den!»

Les mer om terrasseskruen ESSDECK Max, som finnes i corrseal, rustfri og syrefast >>

Usikker på hvilken kvalitet du skal velge?
Les hvordan du skal velge riktig terrasseskrue i vår terrasseguide>>

Vår terrassekalkulator essguide hjelper deg å beregne hvor mange skruer du trenger til prosjektet ditt.