22-årige Siri Bongo i Kirkenes likte tidlig å hamre og sage. På videregående forsøkte hun seg med helsefag, men valgte bygg. Nå er hun tømrersvenn, ESSVE-ambassadør – og en begeistret bruker av verdens beste festemidler.

ESSVE-ambassadør Siri
Treskruen ESSDRIVE

Bygg- og Malermesteren AS

Som jentunge fulgte hun faren med på jobb, og likte å få prøve seg med sag og hammer. På videregående skole gikk hun ett år på helsefag. Men det var helt feil. Hun søkte seg over til byggfag i stedet og fikk tilbud om lærlingeplass, og har nå jobbet noen år i Bygg- og Malermesteren AS i Kirkenes.

Her er hun en av 15 ansatte, som driver med stort og smått innen vedlikehold og rehabilitering i Kirkenes-regionen. Blant annet har firmaet rammeavtale med Forsvaret og Garnisonen i Porsanger. Det betyr godt med arbeid gjennom hele året, noe som passer Siri Bongo godt. Hun liker ikke å ha lite å gjøre.

Treskruen ESSDRIVE

Alltid tilbake til ESSVE

– Jeg liker den allsidige jobbingen jeg får vært med på her i firmaet. Vi må ta et tak også i andre fag enn bare tømring. Men uansett når det er snakk om festemidler, sverger firmaet til ESSVE-produkter. Vi har forsøkt andre produsenter, men kom alltid tilbake til ESSVE. Deres betongskrue er for eksempel helt fantastisk. Den er lett å skru inn og trekker godt fast. Og så kan vi skru den ut igjen om noe må justeres. Det er ikke så lett med ekspansjonsbolter. Og vi slipper å plundre med å banke inn plugger, sier Siri entusiastisk.
– Jeg behøver ikke bruke mye energi som ESSVE-ambassadør i firmaet der jeg jobber. Alle har bare gode erfaringer med utstyr og festemidler fra ESSVE. Selv har jeg med meg både spiker- og dykkert-pistol fra ESSVE for kombinert gass og batteri-bruk. Å bruke kompressor blir mer og mer sjeldent, det er mest når vi skyter kramper, tilføyer hun.

Treskruen ESSDRIVE

– Å kunne jobbe med utstyr, verktøy og produkter som bidrar til mindre slitasje på kroppen, er gull verdt. Det gjør vi med produkter fra ESSVE, sier Siri Bongo

Mindre sliten

ESSBOX-koffertene er en annet stor fordel hun trekker frem med ESSVE-produktene.
– Dette er et kjempesmart system som forenkler hverdagen. Jeg har ESSBOX-kofferter med innhold tilpasset alle typer jobber; karm, innfesting, betongskruer, små og store skruer. I koffertene finner jeg enkelt det jeg trenger. Plastboksene er lette å ta med seg. Og at de er av plast, gjør at de ikke løser seg opp når de blir våte, sier hun.
Etter at hun begynte å bruke den nye treskruen ESSDRIVE, blir hun langt fra så sliten som hun tidligere ble. På en dag med å montere tak og vegger kan det godt gå med 300-400 skruer. Da hjelper det at ESSDRIVE-skruen borer seg lett inn i treverket uten at hun behøver å bruke så mye krefter. Den sklir ikke på treverket selv om hun skrur skrått.
– Jeg trenger ikke se på skruen når jeg skrur. Det er fint når jeg skrur stendere. Jeg kan skru «blindt» fra motsatt side der jeg står, fordi skruen fester der jeg vil og er lett å trekke til, sier Siri.
– Å kunne jobbe med utstyr, verktøy og produkter som bidrar til mindre slitasje på kroppen, er gull verdt. Det gjør vi med produkter fra ESSVE, sier Siri Bongo