ESSVE lanserer stadig nye produkter. Derfor inviterte vi forhandlere fra hele landet, fra Kirkenes i nord til Mandal i sør, til produktopplæring på Olavsgaard.

To hele dager med intens produktopplæring sto på programmet, i tillegg til middag og sosialt samvær tirsdag kveld. 60 påmeldte fikk grundig innføring i skruer, spiker, lim og fug og festemateriell. Deltagerne ble delt inn i fire grupper som over to dager var innom alle feltene.

Produktkurs hos ESSVE oktober 2016

Produktsjef Jørgen Falck var en av instruktørene på kurset. Han mener dialog med kundene er nødvendig:

– For meg som produktsjef er jeg avhengig av tilbakemeldinger fra de som selger og bruker produktene våre. Den informasjonen tar jeg med meg i videre produktutvikling. Det var en lærevillig og nysgjerrig gruppe som hadde rikelig med erfaringer å dele.

ANBEFALER ESSVE-PRODUKTER TIL KUNDENE
Terje Tofthagen, verkstedsansvarlig hos Grønvold Maskinservice AS i Oslo møtte opp sammen med tre andre kollegaer, hvorav to nyansatte med behov for opplæring i ESSVEs rikholdige sortiment.

– Jeg har ikke deltatt på kurs de siste par år og siden ESSVE er gode på produktutvikling, var jeg nysgjerrig. Instruktørene var kunnskapsrike og det var interessant å lytte til de. Da passet de fint å ta med nyansatte som skal selge mye ESSVE i fremtiden.

Tofthagen forteller videre at de produktene han kjenner best, er også de han selger mest av.

– Jeg anbefaler som regel ESSVE-produktene til mine kunder. Det er min erfaring at jo mer kunnskap du har om et produkt, jo mer kjøper kunden av det. Det handler om trygghet og tillit. Jeg har brukt spiker, skruer, lim og særlig fug fra ESSVE i mange år. Det er produkter jeg har god kjennskap til, og kunnskap om.

ESSVE_produktkurs_KnutArveBolso_500px
ESSVE_produktkurs_SofieAndersen_500px
ESSVE_produktkurs_HenrietteKvamme_500px

Kursdeltager Knut Arve Bolsø fra Byggmakker Høvellast på Lillestrøm var veldig fornøyd med opplegget.

– Jeg synes det har vært veldig bra. Det er første gang jeg er her, tidligere har jeg bare deltatt på timeskurs. Nå går det over to dager og jeg får en helt annen ro og mulighet til å konsentrere meg og tillegge meg lærdom. Instruktørene er dyktige. De har tatt for seg det vesentligste og utelatt forstyrrende detaljer. Slik har vi fått dekket mye.

Han mener ESSVEs nye produkter er gode og at det er veldig viktig å holde seg oppdatert på sortiment og nyheter.

VIKTIG MED KUNNSKAP OM PRODUKTENE
– Produktene krever kompetanse, og det kan få katastrofale konsekvenser om man selger kunden feil produkt til jobben. Entreprenører og byggmestre trenger riktig informasjon og de stoler på våre råd, avslutter Knut Arve Bolsø.

Fra Byggmakker Andersen AS i Sogn og Fjordane hadde Sofie Andersen og Henriette Kvamme fra henholdsvis Årdal og Lærdal, tatt turen over fjellet. De synes det var avgjørende at instruktørene lot deltagerne fysisk få kjenne på produktene.

– Jeg hadde lite erfaring med spikerpistoler fra før, og det var til stor hjelp å få teste alle modellene instruktørene hadde med, forteller Sofie. Henriette, som begynte i BM Andersen AS for et halvt år siden, slutter seg til det kollegaen sier:

– Det er helt nødvendig å få teste produktene. Vi i Lærdal har for det meste proffkunder som benytter større verktøy og ekspansjonsinnfestninger. Det er snakk om store konstruksjoner og enda større konsekvenser om noe skulle skje. Da er det ofte butikkene som må ta støyten hvis vi har solgt feil produkt eller ikke gitt riktig informasjon, sier hun.

DYKTIGE PRODUKTSJEFER OG INSTRUKTRØRER
Sofie meldte seg på kurset fordi hun anser det som faglig påfyll.

– Jeg har jobbet i BM Andersen AS i syv år, men har fortsatt mye å lære. ESSVE har utrolig dyktige produktsjefer og instruktører, og man innser at man aldri blir utlært.

Begge to synes kurset alt i alt hadde vært svært nyttig og lærerikt. Og ikke minst morsomt.

– Opplegget var veldig godt organisert. Maten var god, hotellet holdt høy standard, tilkomsten var god og det sosiale var veldig bra, særlig rundt middagsbordene i går kveld, avslutter Sofie Andersen og Henriette Kvamme.

Produktkurs hos ESSVE